Wij proberen met onze winkel de wereld een klein beetje mooier te maken

Wij proberen met onze winkel de wereld een klein beetje mooier te maken

Wereldwinkel Alphen aan den Rijn
25 oktober 2021 |

Het verhaal van Lenneke Rozestraten (66) en Lia Butter (72) van
Wereldwinkel Alphen aan den Rijn…
 

De winkel hangt en staat boordevol prachtige producten als beelden, tassen, kaarten, sjaals en serviesgoed. Maar ook Fair Trade spullen als koffie en thee, waar ze immers ooit mee begonnen zijn, lekkere kruiden, olijfolie, honing, wierook en chocolade. En natuurlijk ook duurzame producten. Ze worden in de ontwikkelingslanden gemaakt of ze ondersteunen en helpen door de verkoop van de producten in de winkel deze landen, die vroeger de Derde Wereldlanden werden genoemd.

Voor een beter leven daar én hier
 

Lenneke: “Sinds 5 jaar ben ik voorzitter van de vereniging Wereldwinkel Alphen aan den Rijn. Zoals alle andere 30 medewerkers doen we dit allemaal op vrijwilligersbasis. Het is een mooi team met mensen die al heel lang werkzaam zijn in of voor de Wereldwinkel. Zo neemt binnenkort Berry Wijnands na 40 jaar afscheid van ons. Dat doen we door met elkaar een hapje te gaan eten, wat we overigens ieder jaar doen. Wat mij aantrok aan de Wereldwinkel is het goede doel waar het voor staat, namelijk het ondersteunen van de ontwikkelingslanden én dat alle producten die we hier verkopen een eigen verhaal hebben.
Lia: “Ik behoor bij de ‘oude’ garde. Ik ben al 25 jaar werkzaam voor de Wereldwinkel als PR-medewerkster. Nu precies 38 jaar geleden is de vereniging opgericht en zitten we met deze winkel sinds 2012 in dit pand op de Prins Hendrikstraat, inmiddels de vierde op een rij. Ook ik wilde wat bijdragen aan de maatschappij, op een praktische manier de wereld proberen een klein beetje mooier te maken. En dat doe ik al zoveel jaren vol passie en ik hoop het met dit team nog wel een poosje te mogen doen.”
 
 

Alle producten die wij verkopen hebben een eigen verhaal”

Heb jij als ondernemer ook een bijzonder of leuk verhaal te vertellen? Mail mij dan naar angela@warenhuisalphen.nl en wie weet kom ik jou ook interviewen.