Van luxe glamping in Frankrijk naar een gezellige Stadsherberg in Alphen

Van luxe glamping in Frankrijk naar een gezellige Stadsherberg in Alphen

Stadsherberg Alphen
08 september 2021 |

Laura (48) en Niels Aben (52) van De Stadsherberg
 
Bijna 20 jaar geleden zijn ze in Frankrijk neergestreken om een oude camping om te bouwen tot een luxe glamping met safari tenten en restaurant. Deze runden ze tot 2010 toen het avontuurlijke en actieve echtpaar, alweer 32 jaar bij elkaar, een oude boerderij vonden en dit omtoverden tot boutique appartementen, ook weer met restaurant en zelfs een woonwinkel.
Niels: ”Inmiddels kregen we onze zonen Peer en Toon, nu 14 en 11 jaar oud. Eerder dan verwacht hebben we het goed kunnen verkopen en besloten we in 2018 terug naar Nederland te gaan. Het was voor de kinderen een goed moment qua school enzo, en het was fijn om weer dichter bij onze ouders te wonen die over de tachtig zijn. En toen werd ons gevraagd of wij de Stadsherberg wilden gaan runnen. In 2019 vond er een grootscheepse verbouwing plaats, waarbij de mooie oude elementen bewaard zijn gebleven. Er was duidelijk behoefte aan bedden in Alphen.

Wij wilden er een toegankelijke, huiselijke sfeer aan geven, het moest een ‘lekker plekkie’ worden.

We zijn in oktober 2020 geopend. Niet lang daarna moesten wij de deuren van het restaurant door de lockdown sluiten. En toch zijn we deze periode redelijk doorgekomen. De 11 kamers en suites die we stuk voor stuk met liefde en gevoel hebben ingericht, mochten we wel verhuren, maar dat was in die periode minimaal.
En nu gaan we dus in volle vaart vooruit. Onder het motto: ‘Laat je verrassen in de Stadsherberg’ brengen we ‘s avonds proeverijen van vis, vlees en vegetarisch als hoofdgerecht, voor de toegankelijke prijs van € 25,- p.p. We hebben nu ook een geweldig terras en straks ga ik mij bezighouden met een sfeervolle winterkamer. We hebben er enorm veel zin in!”