Van Chinese taal en cultuurstudent tot filiaalmanager van Boekhandel Haasbeek

Van Chinese taal en cultuurstudent tot filiaalmanager van Boekhandel Haasbeek

Boekhandel Haasbeek
30 september 2021 |

Het verhaal van…. Jasper Oostveen (25)

Boeken zullen nooit verdwijnen”
 

Het is de meest hectische week in de geschiedenis van de boekhandels. In heel Nederland, België en Frankrijk is het belangrijkste boeken software-systeem gehackt. Dat was even schakelen voor de nieuwe filiaalmanager, die ook net een verhuizing van de boekhandel achter de rug heeft:

“Ik ben inderdaad sinds februari filiaalmanager van Haasbeek en viel daarmee met mijn neus in de boter; ik mocht de verhuizing van de Julianastraat naar nu de St. Jorisstraat begeleiden. Het is een prachtige, ruim opgezette winkel geworden, waar alles gelijkvloers is en daarmee zeer overzichtelijk en toegankelijk is voor iedereen. En niet te vergeten is het een hele gezellige winkel met leestafels en zitjes.
Hoe ik zo de boekenwereld ben ingerold? Tijdens mijn studietijd ben ik als bijbaantje in 2015 bij de bekende boekhandel De Kler in Leiden gaan werken. In 2017 heeft deze keten van maar liefst 12 winkels deze boekhandel overgenomen, met behoud van alles wat Haasbeek is. Zelfs Eelco Eskens, onder de Alphenaren ‘het gezicht’ van Haasbeek, is nog steeds werkzaam, maar dan nu als centrale boekeninkoper, een hele belangrijke functie binnen de boekhandel. Door de verhuizing naar dit voormalige Blokkerpand, zijn we binnen De Klergroep nu de grootste boekhandel.
Boekhandel Haasbeek bestaat inmiddels 85 jaar! En dat mag ik nu runnen, dat is een hele eer! Boeken zullen nooit verdwijnen, ondanks de hype van de E-readers. Gebruikers hiervan blijven altijd nog gewone boeken kopen en lezen. Gelukkig maar, want in mijn ideale wereld heb ik een eigen boekenuitgeverij en ga ik zelf ook een roman schrijven!”
 

Heb jij ook een mooi, leuk of bijzonder verhaal te vertellen? Mail dan naar angela@warenhuisalphen.nl