Simon Lévelt weer terug in stadshart van Alphen

Simon Lévelt weer terug in stadshart van Alphen

12 november 2021 |

Simon Lévelt weer terug in stadshart van Alphen

Het verhaal van…bedrijfsleider Miranda Pieron (33)

In 1826 opende Simon Lévelt in Amsterdam zijn eerste winkel in grutterswaren. Bijna 200 jaar later bezit de zesde generatie Lévelt inmiddels 60 winkels in Nederland en Vlaanderen.
Na een half jaar afwezig te zijn geweest, zijn de deuren van de nieuwe vestiging in de Pieter Doelmanstraat enkele weken geleden geopend. Bedrijfsleider Miranda doet haar bijzondere verhaal:

“Ik kom eigenlijk uit een totaal andere wereld, ik heb 10 jaar voor de overheid gewerkt. In mijn vrije tijd deed ik een opleiding tot theesommelier. Ik kwam daartoe door een vakantie in Taiwan. Daar werd mij in het Chinees de wondere wereld achter thee uitgelegd. Ik wilde dat persé begrijpen en ben toen de opleiding gaan doen. Inmiddels geef ik hier ook les in. Uiteindelijk is Simon Lévelt op mijn pad gekomen en kwam de vacature vrij om deze nieuwe winkel te gaan leiden. Een geweldige uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. De koffie en thee komt uit heel veel landen over de hele wereld en wordt ingekocht door ons hoofdkantoor in Haarlem. Daar worden ze gebrand en gemelangeerd, dus altijd vers afgeleverd in de winkels. En hier kunnen ze dus ook gemalen worden. We brengen vele soorten koffie en thee met alle toebehoren om het te zetten en te drinken én alle zoetigheden om erbij te eten.”

Wij werken toe naar 100% biologische producten”

“Wat zo bijzonder is aan koffie en thee? Het is een gewas, een agrarisch product. En wij willen laten zien wat voor stappen er genomen moeten worden om uiteindelijk dat lekkere kopje koffie of thee te kunnen schenken. Hoe ziet een koffieplant eruit, wie plukt ze? Gaat dit allemaal op een verantwoorde manier? Elke stap wordt gedaan met het oog op de mens, de natuur en de economie. Om dit proces over te brengen gaan we in 2022 workshops organiseren over die mooie wereld van koffie en thee.”
 

Elke stap wordt gedaan met het oog op de mens, de natuur en de economie”
 
 

Heb jij als ondernemer ook een bijzonder verhaal te vertellen. Mail mij dan Angela Ponsioen naar angela@warenhuisalphen.nl en wie weet kom ik jou ook interviewen