Onze winkel is één grote belevingswereld voor kinderen

Onze winkel is één grote belevingswereld voor kinderen

Intertoys
19 november 2021 |

Het verhaal van…Martijn Wolswijk (45) van Intertoys
 

Hij is zelf boven de winkel op het ‘oude’ Thorbeckeplein opgegroeid, letterlijk tussen het speelgoed. Het was logisch dat hij samen met zijn vrouw Marjolijn in 2005 de eerste winkel in Boskoop van zijn vader Henk overnam. De tweede winkel in de Herenhof volgde in 2011.
 

Martijn: “En de derde winkel werd deze in de Julianastraat toen mijn vader volledig gestopt is. En daar is het niet bij gebleven, want tussendoor is Bart Smit overgenomen door Intertoys en hebben wij ook deze winkel overgenomen aan de buitenkant van de Aarhof. Omdat de moederorganisatie failliet ging, is deze winkel twee jaar geleden gesloten. Daarvoor in de plaats namen we de winkel van Intertoys in Woerden over. Dat zet de teller op 4 winkels en dat is voorlopig genoeg.
We gaan namelijk medio mei 2022 met deze winkel in Alphen verhuizen naar het oude pand van de Mediamarkt op de hoek van het Rijnplein en de Julianastraat.  Dat wordt een enorme uitdaging, maar we hebben er ontzettend veel zin in. Het wordt een winkel van maar liefst 1000 m2 met aparte Lego-shops, Playmobile- en Disneyshops. Eén grote belevingswereld voor kinderen. Die beleving kan je alleen maar in een echte winkel ervaren. Hoe leuk is het om telkens weer die blije gezichtjes van de kinderen te zien, de spanning om iets uit te mogen zoeken of een verjaardagskrat neer te zetten. Om maar niet te spreken over de glimlach op de gezichten van de ouders en opa’s en oma’s. De nieuwe winkel komt weliswaar op de eerste verdieping, maar samen met de Mediamarkt en SoLow maken we er een mini-winkelcentrum van met roltrappen en liften in de indrukwekkende entree. Met z’n drieën gaan we in het weekend duizenden mensen aantrekken, dat is toch geweldig? We gaan nu eerst nog even een mooie drukke tijd tegemoet met Sinterklaas en Kerst. En weet je wat zo leuk is? Omdat wij ook Sinterklaasfeesten voor bedrijven verzorgen, pakt mijn moeder hier aan de kadotafel de kadootjes in en brengt mijn vader ze rond. Het is tenslotte een familiebedrijf waar we heel erg trots op zijn.”
 

Mijn ambitie is de mooiste speelgoedwinkel van de regio te worden”
 
 

Heb jij als ondernemer ook een bijzonder verhaal te vertellen? Mail mij Angela Ponsioen dan naar angela@warenhuisalphen.nl en ik kom je wellicht binnenkort interviewen.