Onze focus ligt op echte boeken, daar blijven wij in geloven.

Onze focus ligt op echte boeken, daar blijven wij in geloven.

Bruna Atlas
10 november 2021 |

Onze focus ligt op echte boeken, daar blijven wij in geloven.

Het verhaal van…Sandy en Mario Jacobs (48 en 52 jaar) van de Bruna Atlas
 

Sinds 1997 werken ze alweer 24 jaar samen in hun Bruna in het winkelcentrum Atlas in de steeds maar groter groeiende wijk Kerk en Zanen in Alphen. Samen met zijn broer Martin heeft Mario ooit de boekhandel van hun vader overgenomen en lange tijd als de Bruna in de Aarhof gerund. Nu is het passievolle echtpaar Jacobs al jarenlang de trotse eigenaar van de Bruna in het kleinste, maar meest veelzijdige winkelcentrum van Alphen aan den Rijn.


 

Ontspanning is juist nu in deze tijd een eerste levensbehoefte”
 

Sandy: “Ik was 15 jaar toen ik als weekendhulpje in de boekhandel van Mario’s ouders ging werken. Daar heb ik Mario ontmoet en het duurde even dat we te kennen gaven verliefd op elkaar te zijn. Maar sinds die tijd zijn we onafscheidelijk en zijn we sinds we deze Bruna runnen 24 uur per dag bij elkaar. En het gaat nog steeds hartstikke goed! Onze winkel is ons leven.”
Mario vult aan: “Wij zijn een echte boekhandel, met de focus op echte boeken en tijdschriften. Als ’s avonds een boek besproken wordt bij Jinek op RTL4, hebben wij em meestal al in de winkel liggen en voeren dan de oplage nog even op. We zijn heel erg actueel, zo erg zelfs dat ik beweer dat de E-reader de grootste PR-campagne voor het lezen van echte boeken is. Lezen is ontspanning en juist in deze tijd is ontspanning een eerste levensbehoefte.”

Sandy: “Het in een boekhandel werken wordt vaak onderschat. Het is een echt vak. Je moet er verstand van hebben en de klanten kunnen adviseren. Als winkelcentrum én als Bruna hebben we een sociale functie. Er rijdt hier bijvoorbeeld een elektrisch autootje ‘ Tom in de buurt’ die door vrijwilligers oudere mensen naar ons winkelcentrum de Atlas brengt. Ze doen dan hun boodschapjes, drinken een kopje koffie en gaan weer naar huis. Hoe leuk is dat? En oh zo belangrijk! Het liefste doen wij natuurlijk alles zelf, maar we weten ook dat we moeten delegeren en moeten loslaten. Dat is moeilijk, ondanks dat we alle vertrouwen hebben in onze mensen. Voor de toekomst zijn we ervan overtuigd dat het werk leuk moet blijven en voorlopig plakken we er nog heel wat jaren aan vast, want een boekhandel runnen is zo’n mooi vak!”

“De echte boekenlezer zegt; ik ruik boeken!”

Heb jij als ondernemer ook een mooi, bijzonder of leuk verhaal te vertellen? Mail mij Angela Ponsioen dan naar angela@warenhuisalphen.nl