Mooie panden met bijzondere verhalen

Mooie panden met bijzondere verhalen

Mooie panden met bijzondere verhalen

Gelukkig staan er in Alphen nog een aantal mooie historische panden. Elk pand of zich kent z’n eigen verhaal, tot zelfs honderden jaren terug. Omdat ik zelf in een Rijksmonument woon op de Rijnkade midden in het stadshart, ben ik mij meer in dit soort verhalen gaan verdiepen.

Aarkade

Door Angela Ponsioen. Al 60 jaar een echte Alphense in hart en ziel.

Onlangs kwam een wat ouder echtpaar een kijkje nemen hoe het met de renovatie van restaurant Proto gaat. Als buren kan ik dat dagelijks volgen en is het goede nieuws dat ze waarschijnlijk in de tweede of derde week juli weer opengaan. Dan is het toch alweer ruim een jaar geleden na die verwoestende brand die het hart van Alphen even stil legde. Ik ben er trots op dat met heel veel zorg en geduld het mooie pand weer opgebouwd is en straks de kade in volle glorie zal stralen. Dat echtpaar trouwens wist te vertellen dat haar moeder in 1917 in mijn huis nu, geboren is. Jarenlang hebben ze zelf in Alphen gewoond, echter de laatste jaren in Leiden. Nu kwamen ze dus een kijkje nemen en waren vol verwondering over het Thorbeckeplein dat zo mooi geworden is, maar waren ook zo blij dat het oude Nutsgebouw is blijven bestaan. Ze hebben daar heerlijk een kopje koffie gedronken met iets lekkers erbij bij Maggie Blue op het terras. Ze wisten echt niet dat dit stukje Alphen zo mooi en bijzonder geworden is. Direct hebben ze direct gereserveerd om s’avonds met vrienden bij Woodstone Pizza & Wine te gaan eten. Je mag tenslotte nu weer binnen eten en ze konden maar geen genoeg krijgen van dit prachtige pand dat zo mooi is opgeknapt. Maar liefst drie restaurants zijn erin gevestigd. Het derde restaurant is De Beren. Je kunt daar dagelijks genieten van een ontbijt, uitgebreide lunch, gezellige borrel of een heerlijk diner.

Ik heb zo’n vermoeden dat we dit echtpaar vaker terug zullen zien hier in Alphen. Of ik nog meer leuke tips voor ze had? Wat denk je van Het Schoutenhuis? Dit restaurant is gevestigd in een van de oudste panden van Alphen in de Julianastraat. En niet alleen het pand is bijzonder, maar ook de bediening. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking die van gastvrijheid hun vak hebben gemaakt. De moeite waard om eens lekker te gaan lunchen. En gezellig dat het daar is! Wat is het toch een heerlijk gezicht om al die stralende mensen op volle terrassen te zien genieten. En dat allemaal in het wonderschone Alphen.

Over twee weken weer nieuwe tips en verhalen over waar je allemaal lekker kunt eten en drinken.

Heb jij ook iets bijzonders te vertellen als ondernemer van Alphen aan den Rijn?

Mail mij dan op Angela@warenhuisalphen.nl