Loei verse producten bij de Witte Gravin

Loei verse producten bij de Witte Gravin

Melktap en Kaasautomaat 'De Witte Gravin'
14 oktober 2021 |

Het verhaal van… Sari Burggraaf de Wit (41)

Ze is geboren en getogen op de boerderij van haar ouders aan de Kortsteekterweg in Alphen. Nadat ze een mode-opleiding had gedaan, was het zeker niet bedoeling zelf boerin te worden. Totdat ze haar grote liefde Jan tegenkwam, en die was dus boer. Ze zijn inmiddels 19 jaar getrouwd, hebben 3 dochters en een zoon en runnen een melkveehouderij met maar liefst zo’n 110 melk- en kalfkoeien.

Sari (41): “Toen bleek dat onze relatie serieus was, hebben we samen met mijn ouders in 2003 een maatschap gevormd om de boerderij te bestieren met elkaar. Jaren later in 2015, hebben we de Sky Box boven de koeienstal gebouwd met de naam De Witte Gravin, die is samengesteld uit onze beider achternamen Burggraaf de Wit. Het is echt een unieke locatie waar je met 15 mensen rond de tafel kunt vergaderen of voor 35 personen in theateropstelling presentaties kunt geven. Wij serveren dan een heerlijke lunch dat alleen maar uit verse en lokale producten bestaat. Het is ook een geweldige ruimte om een verjaardag of zoiets te vieren. De kinderen hebben alle vrijheid hier op het erf, we hebben speelgoed, fietsen, een speeltuin en natuurlijk de vrije natuur met geiten, kippen en niet te vergeten de koeien en kalfjes. En waar we ook best trots op zijn is de melktap en de kaasautomaat. Van ‘s morgens 7 uur tot ‘s avonds 21.00 uur kan je lekkere verse melk tappen in een herbruikbare glazen fles en hebben we in de automaat verschillende soorten boerenkaas. Je kunt met pin of muntgeld betalen. Echt de moeite waard om het eens uit te proberen. In 2019, net voor de lockdown, hebben Jan en ik de boerderij van mijn ouders overgenomen en is alles nu van ons. Corona heeft best wel roet in het eten gegooid, maar we zijn nog en we werken er keihard voor om ons mooie bedrijf voort te kunnen zetten. Hopelijk tot in lengte van dagen, want het leven op de boerderij is geweldig!”
 

Vergaderen in een Sky Box boven de koeienstal”

Heb jij ook een leuk of bijzonder verhaal te vertellen als ondernemer van de gemaante Alphen aan den Rijn? Mail dan naar: angela@warenhuisalphen.nl