Lekker shoppen met de man…

Lekker shoppen met de man…

Lekker shoppen met de man…

Ik hou van mannen die er verzorgd uitzien. Die het stiekem leuk vinden om kleding te kopen voor zichzelf en het belangrijk vinden dat ze er nog een beetje appetijtelijk uitzien. Zo’n man heb ik gelukkig.

Mode & Schoonheid

Door Angela Ponsioen. Al 60 jaar een echte Alphense in hart en ziel

We zijn regelmatig bij Sebastian Mode langs geweest, ga ik even naar links de damesmode kant op, en hij gaat naar rechts. Maar we hebben ook een nieuwe zaak ontdekt. Het bestaat al wat jaren, maar voor ons toch wel behoorlijk nieuw: Blue Image, dames en herenmode. Mijn smaak is het niet helemaal, maar voor hem zeker wel. We worden super enthousiast ontvangen. Mooie winkel op het hoekje van de Pieter Doelmanstraat. We liepen de deur uit met een paar polo’s, een gele broek (echt waar!) en een heerlijke warme en leuke trui. Een keer de man verwennen is ook leuk. Inmiddels had ik een mooie zonnebril gezien bij Tuijn Optiek en juwelier. Met André de Leeuw heb ik een leuk gesprek gehad tijdens de online modeshow (hierover later meer). Hij werkt al 32 jaar bij Tuijn en vindt het nog steeds een geweldig vak.
De eigenaren Elles en Mick in ’t Veld zijn tot nu toe de laatste schakel in het familiebedrijf dat al 130 jaar bestaat. Inmiddels hebben ze 8 vestigingen, waarvan Alphen de enige die gecombineerd is met een juwelier. Als je wilt kan je er bakken met geld uitgeven, want de collectie is enorm, zowel van de brillen als de sieraden.
Snel loop ik door naar Ici Paris. Mijn favoriete parfum is op en ik wil even kijken naar goede zonnebrandproducten. Ook kreeg ik een tip eens naar Got the Look te gaan dat aan de andere kant van de Aarhof zit. Ik loop hier zo vaak langs, maar ga er nu eindelijk eens naar binnen. Wat een leuke kleding hebben ze. Ik wist het echt niet. Moet je nagaan hoeveel Alphenaren niet weten hoeveel leuke winkels er in Alphen zijn. Henny’s Rits is er ook zo een. Je loopt er 100 keer voorbij en als je er dan eens naar binnen gaat, koop je er van alles. Want ze hebben dames, heren en kinderkleding. Hoe handig is dat?
Heb je trouwens wel eens van “Word eens wakker” gehoord? Een creatieve hotspot aan de Industrieweg van de 24-jarige onderneemster Mariska van der Haven. Ze besloot te stoppen met het kopen van ‘fast fashion’. Met haar bedrijf hoopt ze meer mensen te kunnen informeren en inspireren rondom de huidige mode-industrie. Want dat volgens haar binnen deze industrie iets moet veranderen, dat laat Mariska duidelijk blijken. Best eens interessant om langs te gaan.
Ik ga ondertussen toch nog even naar Anna van Toor, daar loop ik altijd even naar binnen. Ik heb er inmiddels wel wat gekocht, maar ik vind dat ik nog verder moet kijken. Het is zo’n verademing dat je zomaar overal naar binnen kan lopen.
 
Wil je nog meer geïnspireerd worden over de laatste zomermode? Kijk dan vanaf 9 juli op deze site naar “online modeshow".
 

 
 
 
 
 

Heb jij ook iets bijzonders te vertellen als ondernemer van Alphen aan den Rijn?

Mail mij dan op: angela@warenhuisalphen.nl