knøss

knøss

Onze menukaart is geïnspireerd op de filosofie van de nordic cuisine. We gebruiken daarom zoveel mogelijk producten uit onze eigen streek, koken uitsluitend met seizoensproducten en maken alles -zoveel mogelijk- zelf. Per seizoen wisselt onze kaart.

Wilt u een borrel geven of een verjaardag vieren? Dat kan! Zowel binnen als buiten onze openingstijden kunnen wij een borrel op maat voor u organiseren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Knøss verenigt al het goede van Scandinavië: puur en goed eten, een natuurlijk decor en een huiselijke sfeer. Geniet van onze koffie sappen en kaneelbroodjes, proef ons smørrebrød. Een gezellige Borrel is ook mogelijk na 17 uur in overleg!

Smörrebröd scharrel-ei

Minimalistisch maar oh, zo heerlijk! ..op smaak gemaakt met ‘stof’ van daslook, verse daslook en met verse bieslook, gerookt Deens zout, en mayonaise.
Daslook groeit nu vol op in parken en perken en heeft een knoflook-achtige smaak. Hier wordt ons wildpluk-hart gelukkig van.

Een zeer geliefde smörrebröd is onze smörrebröd lax ‘lax’ is het Zweedse woord voor ‘zalm’.
Voor de nieuwe lente menu-kaart staken wij haar in een nieuw jasje;
De zalm wordt aangemaakt met crème van mierikswortel en opgemaakt met garnituur van mini kool en gezuurde komkommer, dille en mosterdkruid.