Internationale wooninspiratie bij Van der Klei Interieurs en Design

Internationale wooninspiratie bij Van der Klei Interieurs en Design

van der Klei Design
20 oktober 2021 |

Het verhaal van broer en zus Job en Fleur van der Klei...

In 2018 namen broer Job (30) en zus Fleur (34) van der Klei de meubelzaak van hun vader Frank over. Dit jaar 30 jaar geleden nam deze van zijn oom Werneke Wonen over en was Frank van der Klei Sfeervol Wonen in de Julianastraat in Alphen een feit. Inmiddels is de winkel alweer heel wat jaren gevestigd in woonboulevard Da Vinci en heeft een winkeloppervlakte van maar liefst 1500 m2. Fleur vertelt vol trots wat er zoal veranderd is toen zij de zaak samen met haar broer overgenomen heeft:

“De passie voor het vak en het omgaan met leveranciers en natuurlijk de klanten, hebben wij echt overgenomen van mijn vader. Daarom is hij hier nog elke dag aanwezig, het is zijn lust en zijn leven. Job is van jongs af aan altijd in de zaak bezig geweest. Voor hem was het duidelijk dat hij dit vak wilde gaan uitoefenen. Hij heeft ook de speciale Jan des Bouvrie Academy gevolgd dat zich helemaal richt op ‘Interior, Design & Styling’. Dat is een van de reden dat we de naam veranderd hebben. Ik ben zelf 6 jaar geleden in het bedrijf gestapt en heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van. We werken met een klein team waarin we de inkoop, verkoop, marketing, eigenlijk alles samendoen. We hebben ook Carmen in dienst genomen, die een belangrijke schakel in het geheel is. Zij maakt totale interieurplannen, getekend tot in de kleinste details. Dat is een van de veranderingen sinds we de zaak hebben overgenomen. De collectie meubels is met name veranderd en brengen we merken als Design on Stock, Eyye, Pode by Leolux en Secto Design. Van sommige merken zetten we zelfs de volledige collectie neer. Om het plaatje compleet te maken brengen we ook raamdecoratie, woonaccessoires als kussens en lampen en hebben we de luxe verf van Farrow & Ball. Dit is prachtige, matte Engelse verf in van die bijzondere kleuren. Wat wij belangrijk vinden is dat de klant koopt wat hij of zij zelf wil en zich niks aan laat praten. Wat we wel graag doen is advies geven en we komen heel graag bij je thuis om te kijken wat de mogelijkheden zijn om misschien daarna een interieurplan te maken.”

De passie voor het vak en het omgaan met leveranciers en natuurlijk de klanten, hebben wij echt overgenomen van mijn vader”
 

 Heb jij ook als ondernemer van de gemeente Alphen aan den Rijn een bijzonder of leuk verhaal te vertellen? Mail mij dan naar angela@warenhuisalphen.nl