Ik maak alles van trouw tot rouw en wat er tussenin zit

Ik maak alles van trouw tot rouw en wat er tussenin zit

Marlies Dool Goudsmid
17 november 2021 |

Het verhaal van… Goudsmid Marlies Dool (39)

Ze wilde net als haar opa en vader, bekend als Hans Dool van Dool Tweewielers, iets creatiefs doen. Hij vond dat ze eerst maar eens een normale opleiding moest gaan doen waar ze haar brood mee kon verdienen. Dat werd dus een secretaresseopleiding waar ze nog steeds profijt van heeft in het ondernemerschap van nu.
“Ik heb daarna verschillende kunstacademies bezocht, maar daar kon ik het niet vinden. Totdat ik naar de Zilvermarkt in Schoonhoven ging. Daar worden allerlei goudsmid ateliers opengesteld. En daar gebeurde het. Ik stond boven op een brug naar de markt te kijken en ik dacht: dit wil ik worden! Ik heb de opleiding tot goudsmid afgerond en ben in 2006 mijn eigen bedrijf begonnen. Toen mijn vader in 2012 met pensioen ging heb ik de fietsenwinkel overgenomen en omgebouwd tot de winkel en atelier zoals het nu is.
 

In combinatie met het ondernemerschap, heb ik de absolute droomjob”
 

Naast de door ons unieke handgemaakte sieraden, kopen we ook juwelierscollecties in. En durf te zeggen dat ik gespecialiseerd ben in gedenksieraden. Daar werk ik bijna dagelijks voor en dat is bijzonder dankbaar werk. Ik maak alles van trouw tot rouw en wat daar allemaal tussenin zit. We leiden ook stagiaires op tot goudsmid. Het is zo’n mooi vak, dat moet en zal altijd behouden blijven.”

Heb jij als ondernemer ook een bijzonder of leuk verhaal te vertellen? Mail mij Angela Ponsioen dan naar angela@warenhuisalphen.nl