"Online is een aanvulling op de echte winkels waar ik in geloof"

"Online is een aanvulling op de echte winkels waar ik in geloof"

Woerdman
30 november 2021 |

Het verhaal van…Maud Woerdman (26) van Woerdman Kookkado
 

Bijna 75 jaar geleden zijn haar opa en oma de winkel in Alphen begonnen. Toen haar vader Gert Jan Woerdman 27 jaar was verloor hij zijn ouders kort na elkaar. Hij heeft de zaak overgenomen en daar is inmiddels een tweede vestiging in Gouda bijgekomen. Dochter Maud, de middelste van zijn drie kinderen, wordt klaargestoomd om beide winkels binnen afzienbare tijd van haar vader over te nemen.

Maud: “Vanaf zijn dertiende heeft mijn vader in de winkel gewerkt. Hij is nu 57 en wil langzamerhand steeds minder gaan doen. Omdat ik echt niet wist wat ik later wilde worden, ben ik de opleiding Hotel Toerisme gaan doen. Ik wist al heel snel dat dit niet mijn ding was. Ook ik was heel jong dat ik meehielp in de winkel en inmiddels werk ik er alweer 6 jaar fulltime, nu nog vooral in Gouda, maar op maandag altijd in Alphen. En het is dus de bedoeling dat ik binnen een paar jaar de beide winkels volledig over ga nemen. Daar heb ik ontzettend veel zin in. Ik geloof namelijk heel erg in de echte winkels waar je lekker kunt rondsnuffelen, uiteraard aangevuld met online. Wij hebben natuurlijk ook een mooie webshop, je kan niet meer zonder. Maar toch zie ik de klanten het liefst in de winkel, dat echte contact blijft toch het allerleukste. Het helpt mee dat ik zelf heel graag kook. Er wordt de laatste tijd veel meer thuis gekookt en met name door mannen. Daar heb je goede apparatuur voor nodig, pannen waar je goed in kan koken en braden en mooi servies en bestek. Sinds het vele thuiswerken word je ineens geconfronteerd met wat er allemaal mis is aan het serviesgoed. Je bent het zat om telkens weer koffie te drinken uit die oude mok met dat stukje eraf, of van dat bord te eten waar een scheur in zit. Daarom komen de mensen naar onze kookwinkels toe, om iets nuttigs voor zichzelf of een mooi cadeau voor ander te kopen. Daarom heten we kookkado!”

Sinds het vele thuiswerken word je ineens geconfronteerd met wat er allemaal mis is aan het serviesgoed, daarom kom je naar ons”
 

Heb jij ook als ondernemer ook een bijzonder verhaal te vertellen? Mail mij Angela Ponsioen naar angela@warenhuisalphen.nl en ik kom je interviewen.