Even de tijd loslaten en jezelf laten verwennen

Even de tijd loslaten en jezelf laten verwennen

Flyer Casual
05 november 2021 |

Het verhaal van …Marieke de Nijs (43) van Flyer

Die persoonlijke touche is heel belangrijk voor haar. Flyer Casual moet een inspirerende, warme plek zijn waar je je thuis voelt. Moeders en dochters én vaders en zoons kunnen bij Flyer terecht. Sinds 1985 zijn ze een van de mode-hotspots van Alphen. Marieke is al jarenlang werkzaam en hét gezicht van Flyer. Sinds oktober 2017 mag ze zichzelf de trotse eigenaar noemen.

Marieke: “We zijn begonnen op het ‘oude’ Thorbeckeplein, zijn toen verhuisd naar de St. Jorisstraat. Kees, de toenmalige eigenaar, wilde ermee stoppen en heeft mij gevraagd de winkel te willen overnemen. Dat was een grote eer, maar ook een hele grote stap. Moest ik natuurlijk wel even over nadenken of ik dat wel kon. Ik heb namelijk ook een gezin, dus er moest veel geregeld worden. Ook wilde ik graag weg uit de Jorisstraat. Toen dit pand in de van Mandersloostraat vrijkwam in 2017, was dit onze kans. Sinds die tijd ben ik inderdaad de trotse eigenaar van deze prachtige winkel. Gelukkig heeft Kees mij nog twee jaar begeleid als sparringpartner. Hij doet nu andere dingen en is lekker aan het genieten.
 

Flyer is een inspirerende plek waar iedereen zich thuis moet voelen”
 

We hebben heel wat moeten opknappen aan het pand, maar nu staat er ook wel iets fantastisch. Dat huiselijke, warme, zoals ikzelf mij hier thuis voel, wil ik overbrengen op de klanten. We zijn er voor een breed publiek, mannen en vrouwen en elke week komen er nieuwe items binnen van de collecties. Onze stijl is casual chique met veel denim. We hebben ook aparte, duurdere merken die opvallende goed lopen, maar de basis is dat we een collectie hebben die voor iedereen bestemd is. Het is ook zo leuk dat onze klantenkring maar blijft groeien. Dan weet je waarvoor je het doet. We hebben heel veel geïnvesteerd in de winkel en onze klanten. Die serieuze, gezellige en echte aandacht verdient zich uiteindelijk vanzelf terug.  

Ik blijf altijd in de stenen winkels geloven, als je maar onderscheidend bent”

Of ik meerdere winkels zou willen? Nee, ik zou bijvoorbeeld ook nooit naar Amsterdam willen. Mijn winkel is mooi, mijn team van 8 mensen is geweldig en Alphen is zo leuk. Ik wil niet de grote manager zijn, maar er zelf in bezig zijn. Werk moet leuk zijn. Wat ik doe moet goed voelen. En mijn Flyer voelt super goed!”
 

Heb jij als ondernemer ook een bijzonder of leuk verhaal te vertellen? Mail dan mij Angela Ponsioen naar angela@warenhuisalphen.nl