Een eigenwijze ondernemer met een eigen kijk op mode

Een eigenwijze ondernemer met een eigen kijk op mode

Cartouche Alphen aan den Rijn
18 januari 2022 |

Het verhaal van……Susan van Krimpen (49), eigenaar van Cartouche
 

Ze is net zo oud als dat haar mode-imperium bestaat; dit jaar 50 jaar. Als zestienjarig meisje ging ze stage lopen bij de eerste Cartouche winkel in de Aarhof, toen eigendom van Robert Schamle, die jaren later haar echtgenoot werd en met wie ze twee kinderen kreeg.
 
 

Susan: “Mijn dochter is inmiddels 23 en mijn zoon 21. Het ondernemerschap hebben ze duidelijk van hun beide ouders overgenomen. Mijn zoon bijvoorbeeld is fietsenmaker en wil uiteindelijk een eigen fietsenhandel hebben. Dat is slim, want dat is een vak van de toekomst. Ik kijk zelf ook altijd vooruit, ik ga nooit bij de pakken neerzitten. Bij de eerste lockdown in 2020 waar van alle vijf mijn winkels wekenlang de deuren dicht moesten blijven, riep ik tegen mijn meiden dat we online modeshows gingen geven. Vanaf de eerste show is het een groot succes geworden en zitten we nu rond de 500 bestellingen na één modeshow. Dat is ongekend, maar ook zeker het behoud van mijn winkels gebleken. Ik vind het nog steeds raar mijzelf terug te zien, maar het is ook zo leuk om te doen. Het succes van de online modeshow zit em ook in het feit dat we hiermee door zijn gegaan toen de winkels ook weer tijdelijk open mochten. Ook nu blijven we het doen.
Mijn focus ligt volledig op Cartouche. Op een gegeven moment hadden we samen met de Vera Modewinkels er in totaal vijftien. Zo’n dertien jaar geleden ben ik gescheiden van Robbert en net voor de lockdown hebben we de Vera Modewinkels verkocht. Dat gaf mij meer ruimte om mijn ogen en oren te richten op alles wat met Cartouche te maken heeft. Ik ben nogal een eigenwijze ondernemer en koop ook in wat ik zelf wil. Ik ben daarom ook zo blij met het huidige modebeeld van mooie naturel tinten en af en toe een felle kleur erbij. Dit past helemaal in mijn beeld en dus dat van Cartouche!”
Je vindt Cartouche in Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Schoonhoven, Woerden en Hoofddorp.
  

 ‘Vanaf dag één zijn onze online modeshows een ongekend succes’

Wil jij als ondernemer ook eens geïnterviewd worden? Mail mij Angela Ponsioen dan naar:
angela@warenhuisalphen.nl