De tip van...Melissa Vermeulen (24), de nieuwe eigenaar van Bagels & Beans

De tip van...Melissa Vermeulen (24), de nieuwe eigenaar van Bagels & Beans

Bagels & Beans
11 augustus 2021 |

Op haar negentiende stuurde Melissa een open sollicitatie naar Bagels & Beans Alphen aan den Rijn, die toen net de deuren opende. Vijf jaar later is ze van barista doorgegroeid tot bedrijfsleider en sinds twee maanden is ze zelfs eigenaar geworden van deze franchise-onderneming.

Melissa: “Ik heb twee studies afgerond, een mbo-opleiding tot schoonheidsspecialiste en een hbo-opleiding toerisme, waarin ik meer leerde over de zakelijke kant van de horeca en het ondernemerschap. Die kennis kan ik nu mooi inzetten. Waarom ik toentertijd voor Bagels & Beans koos? Ik zocht een zomerbaan en kwam vaak bij de Bagels & Beans in Leiden, waar ik studeerde. De sfeer daar vond ik heel leuk en ontspannen. En de horeca trok me altijd al, alleen wilde ik liever overdag werken dan in de avondhoreca. Bovendien spreekt Bagels & Beans een specifiek publiek aan, ik denk door de aandacht voor gezonde voeding en duurzaamheid. Er staat voor iedereen iets passends op de menukaart, zeker ook voor vegetariërs en veganisten.

Eenmaal bij Bagels & Beans droomde ik van een eigen horecazaak

Tussen mij en bagels is altijd een goed match geweest. Dat komt door de vrolijke vibe die we met elkaar creëren en het contact met de gasten vind ik het leukst aan het bagelvak. Het geeft veel energie om die positiviteit over te brengen en mensen met een glimlach de deur uit te zien gaan. Voor dit werk heb je dan ook veel enthousiasme en een sociaal karakter nodig. Het is fysiek soms best zwaar werk, dus een gezonde leefstijl helpt ook. Als bagelbaas is goed leiderschap daarnaast onmisbaar: het team bestaat uit veel jonge meiden. Ik vind het mooi om ze te zien groeien in hun werk – zo begon ik zelf ook.”


Mijn favorieten van de menukaart?
“Mijn all-time favourite is de mozzarella bagel. En sinds kort is er de nieuwe (oude bekende) Toscaanse bagel, die is lekker zomers. Mijn favoriete drankje is de Alles gemengd-sap met banaan-, mango-, aardbei- en sinaasappelsap: supergezond!”


Bagels & Beans Alphen aan den Rijn
Thorbeckeplein 72
2406 CZ Alphen aan den Rijn
017 - 253 24 54
thorbeckeplein@bagelsbeans.nl
Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades, sappen of healthy bites. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.
Heb jij ook een bijzonder of leuk verhaal? Mail dit dan naar angela@warenhuisalphen.nl