Bij de Herenhof op bezoek

Bij de Herenhof op bezoek

Bij de Herenhof op bezoek…

Sinds de versoepelingen zijn aangekondigd is niet alleen letterlijk de zon gaan schijnen, maar zie je ook overal blije, stralende gezichten om je heen. En wat is het toch fijn om zonder afspraak een winkel binnen te lopen. Soms moet je even wachten omdat er te veel binnen staan, maar ach, we hebben al zoveel doorstaan met z’n allen, even geduld hebben is helemaal niet erg. Zo heb ik besloten mijn weekend-boodschappen eens in winkelcentrum de Herenhof te gaan doen.

Door Angela Ponsioen. Al 60 jaar een echte Alphense in hart en ziel

In het verleden reed ik daar bijna dagelijks langs om naar mijn werk in Amsterdam te gaan, maar met het vele thuiswerken van tegenwoordig, gebeurt dat niet zo vaak meer. Een van de grote voordelen van dit winkelcentrum aan de rand van Alphen is het vrij-parkeren (vergeet niet je parkeerschijf aan te zetten). En het heeft ongeveer álles. Van twee grote supermarkten, drank- en boekhandels, drogisterij, mode- en sportzaken, bloemist, kapsalon, stomerij en apotheek tot alles wat met vers te maken heeft. Ik loop het hele rijtje maar eens af, want ik krijg het weekend mijn kinderen op bezoek en die zijn gewend dat de koelkast overvol staat met allemaal lekkere, verse dingen. Bij poelier Ofwegen haal ik van die lekkere kippenkluifjes voor bij de borrel en wat kippendijen voor een bijzonder gerecht wat ik in gedachten heb. Mijn inmiddels bekende borrelplank mag natuurlijk niet ontbreken. Dus bij kaasboer De Groot een paar Franse kaasjes gekocht en een stuk ouwe kaas waar ik die man van mij overgelukkig mee maak. Bij viswinkel Fizzi heb ik nog wat gerookte zalm gehaald en heb ik mij natuurlijk weer laten overhalen om nog een bakje van die eigen gemaakte vissalade mee te nemen. En dan had ik slagerij Loek van Vliet nog niet eens gehad. Volgens mijn vriendin Mieke moest ik daar natuurlijk heen voor zijn heerlijke grillworst en de zomerbiefstukjes. Dat wordt dus een grote verwennerij voor die kinderen van mij.

De diversiteit in de Herenhof is zo groot, dat je altijd met te veel aankopen het winkelcentrum weer verlaat.

Ook ik liep met overvolle tassen nog snel langs The Green Room. Alleen de naam aI. Ik ben dol op bloemen en planten, vooral in deze tijd op al die kleurrijke buitenplanten voor op mijn terras aan de Rijnkade. Mijn motto is: Hoe meer kleur, hoe beter. En nu we het toch over kleur hebben, moet ik m’n huid wel blijven beschermen nu de zon zo vaak schijnt. Dus nog even bij Mooi Parfumerie naar binnen wippen om een goeie zonnebrandcrème te kopen en mijn favoriete geur Knowing van Estee Lauder. Gewoon, een kadootje voor mezelf. Dat moet ik overigens meer doen, af en toe in m’n eentje de winkels afstruinen. En geloof mij, daar is in de Herenhof ruimschoots gelegenheid toe.

Over twee weken nog meer nieuws en informatie over winkelcentrum de Herenhof. En vergeet vooral niet een kijkje te nemen op de homepage bij ‘Het verhaal van de ondernemer’ en ‘De tip van de bewoner’.

Heb jij ook iets bijzonders te vertellen als ondernemer van Alphen aan den Rijn? 

Mail mij dan op Angela@warenhuisalphen.nl