Ammoniet uitvaartbegeleiding & winkel De Aandacht

Ammoniet uitvaartbegeleiding & winkel De Aandacht

Ammoniet Uitvaartbegeleiding

Met aandacht betrokken. Iedereen laat iets unieks op aarde achter. Samen met u zorgen we ervoor dat dit tot uiting komt bij een passend afscheid. 

  • ervaren uitvaartbegeleiders
  • verzorging van de overledene
  • thuisopbaring mogelijk
  • kaartontwerp op maat
  • nazorg 
  • een luisterend oor

Een overledenen? wat nu

Bij een plotseling, maar ook bij een verwacht overlijden, kunnen er vele vragen op u afkomen. Wij willen vanaf de eerste dag proberen om tijd en rust te scheppen. De zorg voor het overleden lichaam, afspraken voor de tijd en plaats van de uitvaart of het maken van de rouwkaart zijn belangrijke zaken waar als eerste aandacht aan gegeven moet worden. Maar niet alle beslissingen hoeven op één dag genomen te worden.

We willen er voor u zijn met aandacht, tijd en betrokkenheid. Door een vrijwel dagelijks contact kunnen wij u tijd geven om na te denken welke keuzes bij u passen. We dragen informatie en ideeën aan, geven antwoorden op al uw vragen en begeleiden u op een rustige wijze door deze dagen van afscheid.

Als de keuzes rondom de uitvaart helder zijn kunnen wij, als dat wenselijk is, zorg dragen voor een kostenbegroting. Na de uitvaart is het voor ons vanzelfsprekend nog een keer bij u terug te komen voor een afrondend nagesprek.

We doneren een boom voor iedere overleden persoon van wie wij de uitvaart mogen begeleiden. We doen dit als eerbetoon en om bij te dragen aan een groenere wereld.

Winkel - De Aandacht

Naast het begeleiden van uitvaarten kunt u bij ons terecht voor een aandenken aan een overleden dierbare. Denk bijvoorbeeld aan gedenksieraden, urnen, keepsakes, troostcadeautjes, wenskaarten en andere bijzondere producten die voor u van betekenis kunnen zijn. Hiervoor hebben wij ‘de Aandacht’ ingericht, in de meest authentieke kamer van ons pand aan de Wilhelminalaan. 

 In ‘de Aandacht’ is een gevarieerd aanbod van mogelijkheden die u kunt bekijken. Onze collectie bestaat uit verschillende materialen en kleuren. Indien gewenst kunt u door ons as, een haarlok of vingerafdruk laten verwerken in een gedenksieraad  of keepsake. Een ‘keepsake’ is een klein aandenken, zoals een houten of ste­nen hartje waar ­even­tueel ook wat as, een haarlok of dierbaar sieraad in bewaard kan worden. Als onder­deel van onze dienst­verlening kun­nen wij de ­as­bus voor u ophalen bij crematoria in de regio en verzorgen wij het vullen van de urn of assieraad. Ook als de uitvaart niet is verzorgd door onze ­uitvaart­onderneming, kunt u gebruik­maken van deze dienst­verlening. 

Geopend op iedere eerste zaterdag van de maand kunt u van 11.00 - 15.00 uur* vrijblijvend bij ons in de winkel binnenlopen om de producten te bekijken. Onze medewerkster Susan Stolwijk staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Via ons centrale telefoonnummer kunt u ook altijd een afspraak met haar maken voor een persoonlijk adviesgesprek.

Koffie met een Oortje

Een luisterend oor voor ieder verhaal. Heeft u een vraag of zoekt u meer informatie over een uitvaart en nazorg? Loopt u gerust bij ons binnen. Bij een kopje koffie kunt u ook even uitblazen en op verhaal komen. Inlopen is geheel vrijblijvend.

Tijdens ‘Koffie met een Oortje’ kan er ook gebruik worden gemaakt van een divers aanbod aan leesmateriaal. Dit zijn gedichten, ervaringsverhalen, kinderboeken en teksten over afscheid en rouw.

Loop gerust eens binnen op de eerste zaterdag van de maand, tussen 11.00 - 15.00 uur, aan de Wilhelminalaan 1 in Alphen aan den Rijn (kosteloos en geheel vrijblijvend).